Društveni izlet na Čvrsnicu

Društveni izlet na Čvrsnicu

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Izleti

Konačno smo, nakon par godina odgode, bilo zbog korone ili loših vremenskih uvjeta, dočekali izlet na Čvrsnicu. Skupio se solidan broj ljudi s obzirom da se radi o zimskom izletu, a mnogima je bio prvi put da koriste dereze.
Krenuli smo u subotu u jutarnjim satima i uz već klasičnu stanku za kavu i nabavu oko podne stigli u dom u Masnoj luci. Nakon smještaja po sobama slijedilo je Lukino predavanje o kretanju po snježnim i zaleđenim terenima te podjela opreme i namještanje dereza, a potom i kratko prezentiranje u blizini doma. Kasne popodnevne sate proveli smo pokušavajući doći do spomenika Divi Grabovčevoj, ali nas je snijeg na Vranu zaustavija pa smo se uputili na dobro poznatu lokaciju Hajdučke vrleti, na aperitiv.

Za večeru u domu se pobrinula gastro sekcija koja je i po kiši uspila ispeći gradele, a nakon večere smo pozvani na ugodno druženje, gledanje filma i prezentaciju škole turno skijanja od ekipe iz Zenice iz Extreme Sports Club Scorpio na čelu s čuvenim Edinom Durmom. Nastavilo se ugodno druženje do ranih jutarnjih sati (ipak je bilo pomicanje sata) s ekipom iz Scorpia uz obećanje da ćemo se vidjeti na nekoj od njihovih alpinističkih škola.

Ujutro polazak na turu do Bijele doline. Kad smo stigli do lokacije Marenda otvorila nam se Čvrsnica u svoj svojoj ljepoti, a neki su i pustili koju suzu sriće zbog neopisivog pogleda. Odradili smo vježbu zaustavljanja cepinom mada uvjeti nisu bili ideali zbog otapanja snijega, ali svako iskustvo dobro dođe. Između ostalog Luka nam je pokazao testiranje lavinoznosti i izradu sidrišta u snijegu. Nakon spuštanja do doma i pospremanja stvari pozdravili smo se s ekipom iz Scorpia i domaćinima iz HPD Pločno-Posušje i uputili u Hajdučke vrleti gdje smo umorni i zadovoljni uz večeru prepričavali dojmove.  Odličan vikend s puno novih spoznaja i iskustava, a neki su u moru događaja našli i Ćaću.

Autor: Bara