UPRAVA HPD-a KOZJAK OD 2022. DO 2025.

Predsjednik: Marko Lemac

Tajnica društva: Ana Lazarušić (2022. – 2023.), Milena Kuvačić (2024. – 2025.)
Ostali članovi Upravnog odbora: Ante Bubić, Damir Tomić, Hrvoje Gotovac, Ivan Barišić, Ivana Perković, Ivica Perković, Marijo Špar

Nadzorni odbor: Marin Anterić, Tomislav Prolić, Toni Matas

Sud časti: Domagoj Božin, Marija Antičević, Špirko Domljanović

 


UPRAVA HPD-a KOZJAK OD 2018. DO 2021.

 

Predsjednik: Ivica Perković (Perka)

Tajnica društva: Ana Lazarušić
Ostali članovi Upravnog odbora: Ivana Perković, Jelena Parčina, Marin Anterić, Marijo Špar, Marko Lemac, Špirko Domljanović, Tomislav Prolić

Nadzorni odbor: Domagoj Božin, Jurica Čatipović, Marija Antičević

Sud časti: Mate Opačak (od 2021. Majda Boćina), Milan Ljubenkov, Nađa Domljanović


Tijekom mandata ove uprave HPD Kozjak je realizirao dugo planirani projekt sanacije potpornog zida Planinarskog doma Putalj i izgradnju vodospreme, u potpunosti je renoviran društveni prostor na Gojači, uređena unutrašnjost veteranske kućice te sanirano skladište i teraca ispred nje.

Novouređeni prostor društva na Gojači

Po prvi put je organizirana Mala planinarska škola te trail utrka “Kozjak trail”. Također, svake godine se redovito održava Opća planinarska škola na kojoj sudjeluje oko 30 polaznika, a nastavljena je i tradicija likovnih kolonija na PD Putalj koja svake godine na Kozjak dovede dvadesetak akademskih slikara sa šireg područja Splita.

Prvi “Kozjak trail”, 2021.

Velik trud je uložen i u održavanje dobrih odnosa unutar planinarske zajednice, što je najbolje vidljivo kroz organiziranje zajedničke humanitarne akcije triju kaštelanskih planinarskih društava na inicijativu HPD-a Kozjak, kojom su 2021. prikupljena financijska sredstva za nekoliko obitelji s potresom pogođenog područja Gline, ali i angažman brojnih članova HPD-a Kozjak u aktivnostima HGSS-a ispostave Kaštela. Po prvi put je, u suradnji s HGSS-om, izrađen i izdan turističko-planinarski zemljovid Kozjaka.

Članovi HPD-a Kozjak na planinskom masivu Monte Rossa

Velik posao je ova uprava imala i oko organizacije 70. rođendana HPD-a Kozjak. Slavilo se kroz cijelu godinu prigodnim izletima, svečanom skupštinom, otvaranjem penjališta na Kozjaku, a kulminacija je bio veliki koncert Gustafa na sućuraćkoj rivi koji je posjetilo oko dvije tisuće osoba. Povodom 70. rođendana snimljen je i premijerno prikazan dokumentarni film “Kozjak – tragovima prvih koraka” koji govori o postanku društva.

Proslava 70. godina HPD Kozjak na rivi u Sućurcu

Redovito su se obavljale i druge, stalne, aktivnosti poput čišćenja i uređenja staza, markiranja, održavanja okoliša PD Putalj, berba maslina, organizacije društvenih i veteranskih izleta i slično.

O trudu i angažmanu ove uprave možda najbolje govori činjenica da je 2017. godine HPD Kozjak imao 150 članova, a 2021. zaključuje s 250.