Veteranska sekcija HPD-a Kozjak je osnovana početkom ovog stoljeća na inicijativu nekoliko starijih članova. Vrlo brzo je opravdala svoje postojanje, jer aktivnima drži i one članove koji više ne mogu sudjelovati na društvenim izletima. Svake godine, izuzev ove dvije pandemijske, se održava najmanje jedan izlet primjeren financijskim i fizičkim mogućnostima veterana, a na taj način su kroz godine obišli brojna mjesta diljem Lijepe naše.

Veteranska sekcija vodi brigu i o održavanju maslina uz put prema PD Putalj, kao i o njihovoj berbi i preradi ulja, koje se koristi za potrebe Društva i donatorske svrhe.

Vodi se briga i o starijim članovima, a one nemoćne i oboljele, voditelj veteranske sekcije Špirko Domljanović sekcije svake godine za Božić posjećuje i nosi im darove.

Veteranska kućica

Nakon osnivanja sekcije, znajući da će se PD Putalj dati u najam kako bi se pribavila sredstva za njegovo održavanje, veterani su uz pomoć mlađih članova i financijsku podršku Uprave, ispod doma izgradili veteransku kućicu gdje će se okupljati bez da remete mir posjetiteljima PD Putalj.

Kućicu danas koriste svi članovi društva prilikom radnih akcija ili drugih aktivnosti, a 2020. i ’21. članovi društva su temeljito obnovili skladište, teracu te njezinu unutrašnjost.