2. izlet Male planinarske škole – Pod Koludrom

2. izlet Male planinarske škole – Pod Koludrom

Nakon što smo prošli tjedan izlet otkazali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ovu nedjelju sve nam se posložilo i krenuli smo na drugi izlet male planinarske škole.

Vesela ekipa skupila se po dogovoru pokraj groblja u Kaštel Kambelovcu odakle smo počeli svoj uspon na planinarski dom pod Koludrom, a naši mališani bez pola muke su odradili svoju turu.
Na planinarskom domu Pod Koludrom dočekali su nas prijatelji iz HPD-a Ante Bedalov i dječicu okrijepili čajem i kolačićima.

Naše dvije školarke Mia i Marija proslavile su prošli tjedan rođendan, pa su im njihovi planinarski prijatelji priredili iznenađenje u kojem su svi sudjelovali. Baluni, tortice, rođendanska pjesma i poklončići obradovali su naše cure.
Nakon kraće marende krenila je naravno igra. Momci i Karla su zog za balote u tren pretvorili u nogometni teren, a cure plato ispred doma okupirale razvučenim lašticima i naučile ovu zaboravljenu igru, a dale su nam obećanje da će naučiti i svoje prijateljice.

U pauzi od igre malo smo učili o opasnostima u planini, crtali markacije i pisali dojmove.
Oko tri sata pozdravili smo se s našim domaćinima i put pod noge, nazad do parkinga gdje su nas dočekali roditelji.
Sve u svemu naša djeca provela su još jednu nedjelju daleko od mobitela, na zraku, uz svoje vršnjake i u neprekidnoj igri, a uz to i nešto naučili.

Ono šta je ostavilo najveći dojam ovog izleta je niz pohvala na kulturu i odnos prema prirodi koje su naši školarci dobili od ostalih planinara koji su boravili skupa s nama na domu Pod Koludrom. Na to smo bili posebno ponosni i na tome im od srca čestitamo.

Veliko hvala članovima HPD Ante Bedalov na toplom dočeku naših školaraca i na svemu šta su nam omogućili!

Napisala: Tanja