Društveni izlet na Risnjak

Društveni izlet na Risnjak

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Izleti

Svaki izlet je različit bia on društveni ili privatni pa tako i ovaj. 18 ljubitelja zelenila i Gorskog kotara otišlo je u rezervat prirode Risnjak na skijalište Platak.

Kao i obično, startali nismo u dogovoreno vrime, ali hvala Bogu to je jedini minus ovog izleta. Uspon do doma podno Velikog Risnjaka, pun uzbrdica i nizbrdica testira je stabilnost zglobova našeg društva. Uz manje naznake bolova može se zaključiti da fizijatri neće nikoga brzo vidit kod sebe.

Od doma do vrha relativno je strmo, ali ništa nepremostivo za ovu ekipu. Udaranje pečata, fotosession i otvaranje ruksaka sa zalihama hrane doveli su autora teksta do zaključka da je ovih 18 ljudi bilo jako dobra klapa i dobro društvo.

Kako se noć bližila, a grupa imala ambicioznije članove, odluka je pala da se dio spusti nazad, a dio popne na sljedeći vrh Snježnik. Vidno umorni od puta i uspona, na Snježniku dolazi do tišine i zena dok vitar neumorno kvari frizure ženskim članovima ekspedicije. Pardon, u ciloj idili samo se čuje ”oćeš me slikat vamo, oćeš me slikat tamo” jer pogled koji se otvoria nije bilo moguće uhvatit u sliku. Možemo usput zaključiti kad se pogleda Hrvatska i Slovenija da s razlogom živimo u državi pod nadimkom Lijepa naša.

Uslijedio je spust do prenoćišta, a podno Snježnika nailazimo na napušteni dom. Iako izgleda i takav oronul monstruozno zanimljivo, to je bila najtužnija slika izleta. Povratak nazad i druženje zbliže članove kako za nove izlete tako i za nove podvige. Ovim putem treba pohvaliti osoblje doma koje je bilo fantastično.

Ujutro nedjeljno druženje i sažimanje dojmova uz obavezno pregledavanje foto i video uradaka. Da izlet ne bi bia samo u visinama svratili smo do špilje Vrelo u Fužinama. Lagana tura, odgovor po ko zna koji put zašto više volimo planine i pravac Otočac.

Zasluženi ručak i završna ćakula. Na kraju valja istaknuti jednu stvar i jedinstvenost izleta jer ipak je ovo bia prvi vodički izlet naše Zrinke. Pod budnim okom starijih mentora odradila je odličan posao te ostaje nada da se i njoj svidilo liderstvo i organizacija pa da povede HPD Kozjak u nove visine.

Napisao: Karlo Balić