Društveni izlet u Sarajevo

Društveni izlet u Sarajevo

Društveni izlet u Sarajevo smo jedva dočekali kako bi upoznali zasad samo neke od mnogobrojnih planina oko grada, a navečer doživili kako kaže jedna pjesma ‘Svjetla Sarajeva’. Turistička sezona je uzela svoj danak, ali ipak se skupilo 14 članova društva i jedan član Malačke. Krenuli smo u subotu ujutro, a neki i popodne zbog radne subote. Smještaj u Villi Andrea na Trebeviću nas je oduševio (hvala Kike), udobnost na koju nismo baš navikli. Mirna večer, ugodnih 18°, druženje na balkonu, a u glavnoj ulozi Gotovac sa svojim pričama.

Ujutro doručak šampiona, ukusno i obilato, a onda polazak na turu. Villa Andrea -Dobra voda-Izvor Tri Budalaša-Ferata Bijela Stijena-dom Jure Franko-vrh Trebevića-Villa Andrea. Navečer spust u grad, obilazak Vječne vatre, Ferhadije, Baščaršije…, a za večeru pite, burek i ćevapi. Sarajevo film festival je u tijeku, grad živi punim plućima. Poslije smo se svi okupili u Celtic pubu uz Sarajevsko premium i proveli ugodnu večer. Ponediljak pravac Romanija na feratu Sokolov put. Vertikale, viseći mostovi, adrenalin na vrhuncu. Novo iskustvo za sve sudionike izleta. Svi smo prošli bez problema.

Vraćamo se u Sarajevo, večera, a onda opet u centar grada na večernju šetnju. Putem nailazimo na poznate lokacije povijesnih događaja, kao i scene pjesama Zabranjenog pušenja. Na kraju smo se svi našli na Skenderiji, pokraj dvorane Mirza Delibašić, na zidiću i zamišljali Pišonju, Žugu i ostale legendarne likove 80-tih godina. Povratak u smještaj, opet balkon, Gotovac, smijeh. Utorak na putu kući posjetili smo Tunel spasa gdje smo se upoznali s nažalost lošom pričom, iz Sarajeva 92.-95. Povratak preko Rame gdje smo posjetili samostan na Šćitu i crkvu Uznesenja BDM. Večera u Tomislavgradu i dolazak kući u večernjim satima (neki i u noćnim, orijentacija). Dugo će trebati da se slegnu sve emocije koje smo doživjeli na ovom izletu.

Autor: Bara