Mala planinarska škola 2024. Kozjak

Mala planinarska škola 2024. Kozjak

Nakon roditeljskog sastanka, a potom i upoznavanja djece koje smo odradili pretprošli i prošli tjedan. Došlo je vrijeme i za naš prvi izlet male planinarske škole.

Okupili smo se ispred groblja Gospe na hladi u Kaštel Sućurcu i krenuli na našu prvu planinarsku turu, prvi cilj bila nam je Crkvica Sv, Jure, a zatim planinarski dom Putalj.

Mališani su nas ugodno iznenadili poštivanjem svih pravila, njihovom snagom, energijom i naša vesela kolona dosta je brzo stigla na Sv. Juru, pa smo marendali, napravili koju sliku, a i zapivali smo koju
Uslijedio je put do Putlja, sunce nas je već uvelike ugrijalo te smo brzim korakom stigli na Planinarski dom Putalj, pozdravili naše vrijedne kolege na radnoj akciji i sklonili se u hlad na zasluženi odmor.

Pao je po koji vic svi smo se dobro nasmijali, a onda je krenila igra, dječaci na baluna, djevojčice su sebi napravile piknik i bia ih je baš gušt gledat i slušat. Nakon igre posjetili smo planinarski dom Putalj, naučili ponešto o planinarenju i vrstama objekata u planini, a onda je stigao ručak koji su nam pripremili naši vrijedni članovi s radne akcije na čemu im od srca hvala.

Nakon ručka nastavila se igra i tako smo u igri dočekali roditelje. Umorni kako kažu samo od ture, al ne i od nogometa i igre, sritno su došli kući nakon čega su uslijedile reakcije njih i roditelja šta nam je posebno ugrijalo srca i dalo veliki motiv za dalje.

Napisala: Tanja