Društveni izlet na Sniježnicu

Društveni izlet na Sniježnicu

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Izleti

Održan je društveni izlet na Sniježnicu. Tko nam se pridružio i kako smo se proveli, opisala je naša Ivana Pejić.

Rano jutro pola 7, protekle subote naša Barica povela nas je na Sniježnicu. 45 veselih lica uključujući i “posvojene” članove društava HPD Ante Bedalov, HPD Malačka – Donja Kaštela i Planinarski klub Split krenula su u novu planinarsku avanturu. Kakav bi to izlet autobusom bia bez zdravice od strane naše Barice?

Laganim korakom, krenuli smo od sela Mihanići put Kune Konavlske. Kod stare škole koja je ujedno i planinarska kuća, “ekipa malo bržeg koraka” uživala je u pogledima na predivno selo, stare kuće i polja krumpira uz zvukove freze. Nakon malo duže pauze, kroz kamenjar i draču, došli smo do (reka bi naš Žele) puta starih “ilira”. Stara austrougarska cesta, koja je bila namjenjena za izvlačenje topova, do cilja ide zmijskim oblikom uz lagani uspon. Sv.Ilija nas je počastio predivnim pogledom na crnogorski greben Bjelotine i Orjena, te na more koje seže u beskraj.

Pokušavajući izbjeći noć, kratko smo marendali, udrili pečate u svoju knjižicu, poslikali se, krenili…ipak smo morali odabrati asfaltirani put do našeg autobusa kojeg je mjesečina obasjavala da nam čak i nisu trebale čeone lampe. Umorni, ali bogatiji za još jedan predivan izlet došli smo do našeg smještaja u Crnoj Gori gdje su nas domaćini dočekali sa ukusnom večerom i odličnom uslugom.

Za sam kraj dana, nastupio je naš trubadur Marin i njegov dirigent Vice koji su se, bez obzira na pucanje žica gitare, potrudili zabaviti i raspjevati ekipu.
Nakon marende, skupili smo svoje stvari i uputili se prema Dubrovniku. Sav umor na usponu na Srđ bi otišao u zaborav u momentima na pogled na Dubrovnik. Izlet smo zaokružili posjetom u muzej Domovinskog rata u tvrđavi Imperijal.

Još jednom zahvalili bi se članovima HPD Ante Bedalov, HPD Malačka i PK Split što su sudjelovali i uljepšali nam izlet i predivnim domaćinima hotela Ellena.